Zeci de propuneri de modificări la statutul şi programul UDMR au fost analizate de Consiliul Reprezentanţilor Unionali

Membrii Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), "miniparlamentul" din cadrul UDMR, au analizat, sâmbătă, timp de câteva ore, zeci de modificări propuse la statutul şi programul Uniunii, acestea urmând a fi supuse votului Congresului UDMR, care va avea loc, în 26-27 februarie, la Oradea.

15 afișări
Imaginea articolului Zeci de propuneri de modificări la statutul şi programul UDMR au fost analizate de Consiliul Reprezentanţilor Unionali

Zeci de propuneri de modificări la statutul şi programul UDMR au fost analizate de CRU (Imagine: Mediafax Foto)

Unul din membrii Comisiei de modificare a statutului UDMR, deputatul Marton Arpad, a declarat la şedinţa CRU că s-au făcut propuneri de modificări pentru 87 din 127 de articole din statut, unele dintre acestea fiind "esenţiale".

Între propunerile de modificări se numără prevederi legate de calitatea de membru al UDMR, de statutul foştilor preşedinţi ai Uniunii, reglementări vizând platformele politice din Uniune, dar şi legate de obligaţii şi sancţiuni pentru membri.

Ca noutăţi, s-au propus înfiinţarea unui Secretariat general, a unui post de vicepreşedinte politic şi a unei comisii regionale.

Cele câteva zeci de modificări propuse la statutul şi programul UDMR au fost analizate, sâmbătă, timp de câteva ore, de membrii CRU, acestea urmând a fi supuse votului Congresului Uniunii, care va avea loc în 26-27 februarie, la Oradea.

Şedinţa CRU s-a încheiat în jurul orei 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici