Zgonea: Convocăm Birourile Reunite cel mai târziu luni la prânz pentru calendarul asumării

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate cel târziu luni la prânz pentru a stabili procedura în privinţa asumării răspunderii Guvernului, pentru ca până atunci toţi liderii grupurilor să aibă documentul.

99 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Convocăm Birourile Reunite cel mai târziu luni la prânz pentru calendarul asumării

Zgonea: Convocăm Birourile Reunite cel mai târziu luni la prânz pentru calendarul asumării (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Zgonea a precizat că asumarea nu are legătură cu constestaţia PDL la Curtea Constituţională deoarece aceasta este făcută în privinţa remanierii Guvernului.

"Angajarea răspunderii este un act unilateral al Guvernului. Nu există nicio legătură că remanierea. Remanierea este o decizie strict legată de componenţa politică sau de schimbarea structurii Guvernului şi are substanţa în articolul 85 al 3 din Constituţie, iar asumarea răspunderii pe un program sau pe o declaraţie este strict ca substanţă pe art.114 din Constituţie", a explicat Zgonea, întrebat ce se întâmplă dacă Guvernul vine cu asumarea răspunderii pe programul de guvernare, iar Curtea Constituţională decide în favoarea contestaţiei depuse de PDL.

El a mai spus că discuţia între preşedinte şi premier a fost ca primul ministru să-şi angajeze răspunderea pe art.114 din Constituţie."

"Noi nu putem să inventăm. Contestaţia făcută la CC de PDL face trimitere lşa documente care nu vin şi nu au cum să vină în Parlament, acorduri de susţinere locală sau naţională între grupuri politice. Acestea nu vin în Parlament. Guvernul nu trimite aceste documente în Parlament", a mai arătat Zgonea.

El a afirmat că oricând Guvernul poate face unilateral remaniere şi oricând poate să anunţe Parlamentul că îşi asumă răspunderea. "Când primesc documentul programului de guvernare, convoc de urgenţă, împreună cu Cristian Dumitrescu, Birourile Permanente cel târziu luni la prânz, ca până atunci toţi liderii grupurilor să aibă documentele şi să stabilim calendarul", a arătat Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici