Zgonea, despre acuzele PDL de tergiversare a cazului Stan: Sunt precum şoricelul cu "Mister Pussycat"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a replicat acuzelor PDL privind tergiversarea cazului Ion Stan, el apreciind, ironic, că ieşirile de "luptători" ale democrat-liberalilor seamănă cu ale şoricelului din "Tom şi Jerry", cel cu "Mister Pussycat", care încearcă să lupte cu săbiuţa.

147 afișări
Imaginea articolului Zgonea, despre acuzele PDL de tergiversare a cazului Stan: Sunt precum şoricelul cu "Mister Pussycat"

Zgonea, despre acuzele PDL de tergiversare a cazului Stan: Sunt precum şoricelul cu "Mister Pussycat" (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"Eu am fost foarte atent la ieşirile de luptători, aşa... ştiţi că e desenul acela animat cu Tom şi Jerry şi Jerry şi-a adus un şoricel mic - cel cu «Mister Pussycat» - şi tot timpul era aşa cu săbiuţa în mână şi încerca să lupte cu noi. Eu nu i-am văzut (pe democrat-liberali - n.r.) aşa de voinici şi viteji în acele 330 de zile ale doamnei Ridzi", a spus Zgonea, răspunzând unei întrebări privind acuzele aduse de PDL referitoare la încercarea PSD de a tergiversa luarea unei decizii a Parlamentului în cazul Stan.

Zgonea i-a acuzat pe democrat-liberali că nu au respectat termenul de cinci zile în care cererea în cazul Ridzi ar fi trebuit să intre în dezbaterea plenului, apreciind că, prin tergiversarea până la 330 de zile a procedurilor parlamentare, aceştia s-ua comportat precum "struţii".

"Parcă erau toţi, aveau atitudinea unui alt animal, că tot îi place domnului preşedinte Băsescu, mi s-au părut struţi. Toţi erau cu capul în nisip. Nu-şi aducea nimeni aminte, nu citea nimeni Regulamentul, nu citea nimeni Statutul deputaţilor şi senatorilor, iar cele cinci zile se făcuseră 330. Doamna Ridzi candidează acum la partidul satelit al PDL, Partidul Poporului şi nimeni nu a fost oripilat", a adăugat Zgonea.

El a precizat că procedura în cazul lui Ion Stan e legală, corectă, şi nu există diferenţă, ca zile, între cazul Trăşculescu şi cazul Ion Stan.

"Eu am spus din prima zi să nu implicăm Parlamentul, să putem avea imaginea acestei instituţii la nivelul imaginii instituţiilor similare din Europa. Consider că cel mai bun lucru pe care poate să-l facă domnul Stan e să-şi dea demisia şi să se ducă în faţa instanţei să se apere. Suntem în intervalul de 20 de zile prevăzut procedural în cazul său, iar pe 12 decembrie, când se va reuni plenul, suntem în cadrul acestui interval", a spus Zgonea.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici