Zgonea, despre cazarea parlamentarilor la hotel în vacanţă: Asta-i legea! Unde-i lege, nu-i tocmeală

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a fost întrebat miercuri dacă parlamentarii vor rămâne cazaţi la hotel şi pe timpul verii, Camera fiind obligată să le plătească cazarea, după amânarea votului asupra Statutului parlamentarilor, el răspunzând: "Asta-i legea! Unde-i lege, nu-i tocmeală!".

418 afișări
Imaginea articolului Zgonea, despre cazarea parlamentarilor la hotel în vacanţă: Asta-i legea! Unde-i lege, nu-i tocmeală

Zgonea, despre cazarea parlamentarilor la hotel în vacanţă: Asta-i legea! Unde-i lege, nu-i tocmeală (Imagine: Shutterstock)

Întrebat dacă, urmare a amânării votului asupra Statutului deputaţilor şi senatorilor pentru toamnă, parlamentarii vor rămâne totuşi cazaţi la hoteluri şi peste vară, iar Camera este obligată să le plătească cheltuielile de cazare, chiar dacă stau sau nu stau la hotel, Zgonea a răspuns: "Păi, ce să facem? Asta-i legea! Unde-i lege nu-i tocmeală!".

El a spus că a apelat la buna credinţă a parlamentarilor şi că o parte au renunţat la camerele de la hotel, dar majoritatea şi le-au menţinut. "Am apelat la buna lor credinţă. O parte au plecat, majoritatea au rămas. Aici este vorba de legislaţie. Nu am cum. Eu nu pot să încalc legea. Şi aşa sunt într-o situaţie delicată - de 7 luni am încălcat legea pentru că nu am putut să dau tutoror parlamentarilor ce e scris în Statut, care e lege organică, si trebuia să dau fiecărui deputat o maşină - nu mai vorbesc că trebuia să le asigur cazare la hotel - şi avem deja 98 de parlamentari care nu au maşini pentru că nu am avut bani să le cumpărăm. Abia am pus nişte bani deoparte să le cumpărăm pe cele care au 12 ani şi ne costă mai mult să le întreţinem pe an decât maşina în sine", a spus Zgonea.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că, dacă se va găsi oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, după publicarea motivării CC, atunci el este în favoarea unei astfel de idei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici