Zgonea, întâlniri cu ambasadorii Klemm şi Brummell: Am arătat că lucrurile sunt stabile, predictibile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că a discutat cu ambasadorii SUA şi Marii Britanii despre agenda din România şi învestirea noului Guvern, asigurând de stabilitatea şi predictibilitatea statului român.

436 afișări
Imaginea articolului Zgonea, întâlniri cu ambasadorii Klemm şi Brummell: Am arătat că lucrurile sunt stabile, predictibile

Zgonea, întâlniri cu ambasadorii Klemm şi Brummell: Am arătat că lucrurile sunt stabile, predictibile

"Am vorbit şi despre situaţia agendei din România, am informat că avem un nou Guvern, că este o ţară stabilă cu o anumită predictibilitate şi transparenţă în deciziile pe care le luăm. Pentru noi, având în vedere că şi cu SUA şi cu Marea Britanie avem parteneriate strategice, este important să dăm acest mesaj", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, după ce miercuri a primit vizitele ambasadorului SUA, Hans Klemm, şi ambasadorului britanic, Paul Brummell.

Valeriu Zgonea a afirmat că, având în vedere evenimentele din Europa care fragilizează stabilitatea şi securitatea anumitor state, este important că România este, în continuare, cea mai sigură ţară din această zonă şi un furnizor de securitate în regiune.

"Având în vedere şi evenimente care sunt în curs de desfăşurare în Europa şi care fragilizează situaţia stabilităţii şi securităţii anumitor state, pentru noi este important că suntem cea mai sigură ţară din această zonă şi suntem şi un furnizor de securitate pentru statele din zonă", a arătat Zgonea.

El a mai spus că le-a transmis celor doi oficiali că lucrurile rămân la fel de stabile, aşa cum au fost şi în guvernarea PSD-UNPR-ALDE, iar Parlamentul susţine noul Guvern în respectarea angajamentelor pe care statul român şi le-a luat în diferite zone.

"Sigur că am informat că lucrurile sunt stabile, sunt predictibile, sunt la locul lor, aşa cum au fost şi în guvernarea PSD-UNPR-ALDE şi că noi susţinem acest guvern în tot ceea ce înseamnă măsuri şi angajamente pe care statul român şi le-a luat în diferite zone", a afirmat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a întâlnit, miercuri, şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malginov.

"(Am avut întâlniri, astăzi-n.r.), şi cu ambasadorul Algeriei şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse, care a cerut să se vadă şi cu mine şi cu domnul Tăriceanu de aproape două săptămâni. Senatul preia preşedenţia grupului parlamentar de la Marea Neagră şi există posibilitatea să avem o vizită la nivel înalt din partea Rusiei", a explicat Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici