Zgonea, întrebat dacă Antonescu trebuie să demisioneze de la Senat: Mandatul e de 4 ani

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost întrebat, miercuri, dacă liderul PNL Crin Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, ca urmare a ieşirii PNL de la guvernare, el arătând că preşedinţii Camerelor sunt aleşi pentru un mandat de patru ani.

374 afișări
Imaginea articolului Zgonea, întrebat dacă Antonescu trebuie să demisioneze de la Senat: Mandatul e de 4 ani

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Preşedinţii Camerelor sunt aleşi pe patru ani. Întotdeauna, atunci când s-au făcut schimbări majore în ultimii zece ani şi a apărut acest joc politic creând instabilitate la nivelul instituţiei, el a fost în limita Regulamentului şi a deciziei Curţii Constituţionale", a spus Zgonea.

El a arătat că se referă la situaţia în care grupul parlamentar care a susţinut un anumit candidat pentru Preşedinţie nu a mai făcut o altă propunere.

"Dacă ar face o anumită propunere, în momentul respectiv bineînţeles că am fi obligaţi să respectăm protocolul", a adăugat Zgonea.

El a invocat deciziile CC, arătând că cele două funcţii de preşedinte de Cameră şi de Senat sunt importante în ceea ce priveşte stablitatea pe plan intern şi internaţional.

"Agendele noastre ne obligă să ne respectăm angajamentele, chiar şi într-un an electoral faţă de cetăţeni. Eu, ca preşedinte al Camerei, voi depune toate eforturile şi voi negocia, împreună cu liderii USD, cu celelalte grupuri, astfel ca proiectele venite la începutul acestei sesiuni parlamentare ca priorităţi guvernamentale să treacă şi să ne păstrăm acelaşi mesaj optimist pe pieţele interne şi internaţionale", a spus Zgonea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici