Zgonea: La Parlament se va organiza o expoziţie de vinuri din Republica Moldova. Să dăm semnal de solidaritate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că în 30 de zile va fi organizată la Parlament o expoziţie de vinuri din Republica Moldova, astfel încât România să dea un semnal că este solidară cu Republica Moldova.

231 afișări
Imaginea articolului Zgonea: La Parlament se va organiza o expoziţie de vinuri din Republica Moldova. Să dăm semnal de solidaritate

Zgonea: La Parlament se va organiza o expoziţie de vinuri din Republica Moldova. Să dăm semnal de solidaritate (Imagine: Mediafax Foto)

"Am convenit ca împreună cu ambasadorul, cu secretarul general, în 30 de zile să facă o expoziţie de vinuri la Parlament, astfel încât toţi cei care sunt distribuitorii marilor lanţuri de supermarketuri să poată să vadă şi să susţină, să dăm un semnal că România este solidară cu Republica Moldova", a precizat Zgonea, întrebat despre problema Republicii Moldova legată de exportul de vinuri în Rusia şi cum poate România să ajute.

Preşedintele Parlamentului moldovean Igor Corman a precizat că această problemă a Republicii Moldova urmează să fie soluţionată la Chişinău în cadrul unui dialog cu Federaţia Rusă, că există suficiente mecanisme pentru găsirea unor soluţii şi că România poate să dea semnale de solidaritate.

"Această problemă urmează să o soluţionăm la Chişinău în cadrul unui dialog cu Federaţia Rusă, există anumite probleme, dar avem suficiente mecanisme în cadrul unor consultări să găsim soluţii, să nu avem astfel de probleme privind accesul vinurilor din Republica Moldova pe piaţa Federaţiei Ruse. Cu ce ar putea să ne ajute colegii români? Noi suntem interesaţi să sprijinim producătorii noştri, ori România este membru al UE şi toate posibilităţile trebuie să le folosim. În acest fel de situaţii când există probleme, astfel de semnale de solidaritate sunt binevenite", a spus Corman.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor a interzis, începând cu 10 septembrie, importurile de vinuri din Republica Moldova, invocând "calitatea nesatisfăcătoare" a producţiei de alcool.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat recent că vinurile moldoveneşti nu vor fi primite în UE nici după semnarea acordului de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, potrivit RIA Novosti.

În luna iunie a acestui an, Uniunea Europeană şi oficialii de la Chişinău au încheiat negocierea acordului de asociere, care prevede şi crearea zonei de liber schimb, încurajând astfel integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici