Zgonea: PSD va conduce 7 comisii, PNL - 5, PDL şi PPDD - câte două iar UDMR, PC şi minorităţile câte una

PSD va primi la Camera Deputaţilor conducerea a şapte comisii parlamentare, PNL a cinci comisii, PDL şi PPDD câte două, iar UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale vor avea preşedinţia a câte unei comisii, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

458 afișări
Imaginea articolului Zgonea: PSD va conduce 7 comisii, PNL - 5, PDL şi PPDD - câte două iar UDMR, PC şi minorităţile câte una

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Numeric (comisiile - n.r.) sunt împărţite conform ponderii. Grupul PSD are 38,47% din cele 18 comisii, cea de a nouăsprezecea, conform cutumei din Parlament, revenind partidului care preia preşedinţia Camerei Deputaţilor, ce va face o nominalizare şi pentru preşedintele Comisiei de Regulament. La Senat, preşedinţia Senatului va prelua şi preşedinţia Comisiei de Regulament. Este o cutumă nouă, instituită de PDL în ultimii patru ani de zile. Noi am acceptat-o, am mers pe aceleaşi principii şi colegii de la PDL au acceptat aceste principii în aşa fel încât două comisii le revin celor de la PDL, două celor de la PPDD", a explicat Zgonea.

El a arătat că PSD va conduce şapte comisii parlamentare, PNL - cinci, iar PC, UDMR şi minorităţile câte o comisie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că şefiile comisiilor mai pot fi negociate până la convocarea Parlamentului şi a susţinut că, până în prezent, negocierile au fost flexibile.

Zgonea a adăugat că la Camera Deputaţilor va rămâne acelaşi număr de comisii permanente ca până acum, respectiv 19, şi că acestea vor avea între 25 şi 31 de membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici