Zile decisive pentru Dan Barna. Membrii USR votează online dacă vor ca el să plece de la şefia partidului

Membrii USR votează, începând de vineri, dacă vor ca Dan Barna să demisioneze de la şefia partidului, după nemulţumirile apărute în urma rezultatelor la alegerile prezidenţiale, unde liderul USR nu a reuşit să ajungă în turul doi. Votul de încredere se desfăşoară online, pe parcursul a cinci zile.

912 afișări
Imaginea articolului Zile decisive pentru Dan Barna. Membrii USR votează online dacă vor ca el să plece de la şefia partidului

Membrii USR votează online, începând de vineri, dacă vor ca Barna să plece de la şefia partidului

,,Făcându-ne speranţe mai mari a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o şi eu şi colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea începând de mâine( vineri -n.r.) 5 zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă, dacă consideră sau nu să-mi dau demisia. Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăţ de funcţii sau ceva, însă nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naţionale”, a declarat Dan Barna la Realitatea Plus.

Decizia de realizare a unui vot online pe parcursul a cinci zile a fost luată în Biroul Naţional al USR de miercuri, la iniţiativa lui Dan Barna.

Barna a avut o videoconferinţă, luni seară, cu liderii organizaţiilor USR.

Mai mulţi colegi din partid au cerut demisia liderului formaţiunii, Dan Barna, printre aceştia numărându-se şi Cosette Chichirău şi Tudor Benga.

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat că a cerut, la videoconferinţa de luni seara, demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drulă şi Ionuţ Moşteanu. El a precizat că i se pare „o scamatorie politică” cererea votului de încredere anunţată de preşedintele USR.

La discuţiile de la videoconferinţa de luni seara au fost reproşuri şi la adresa vicepreşedintelui USR Ionuţ Moşteanu şi a şefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidenţiale şi a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici