Ziua Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România, marcată în inima Washingtonului

Ziua Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România, a fost marcată în inima Washingtonului, de Ambasada Rormâniei în Statele Unite, anunţă, marţi, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

241 afișări
Imaginea articolului Ziua Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România, marcată în inima Washingtonului

Sursa foto: Facebook Andrei Muraru

Andrei Muraru a postat, marţi, pe pagina sa de Facebook, un semn grafic cu steguleţe ale SUA şi ale României în inima capitalei americane, The Mall, care reprezintă cifra 25 - numărul anilor de când funcţionează Parteneriatul Strategic,

„Ziua Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, 11 iulie - marcată de Ambasada României în Statele Unite printr-un semn grafic în inima capitalei americane, The Mall. Parteneriatul nostru bilateral a devenit robust şi multidimensional, a fost în aceşti 25 de ani un reper esenţial pentru drumul României către o democraţie consolidată şi rămâne un pilon esenţial al politicii noastre externe”, scrie Andrei Muraru, ambasadorul Românniei în SUA.

„România nu are un prieten mai bun decât SUA”, a spus secretarul general american de stat, Antony Blinken, pe Twitter, luni, când s-au împlinit 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care salută aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic cu SUA: „Un obiectiv comun asumat de ţările noastre este includerea României în Programul Visa Waiver, iar ambele părţi depun eforturi pentru îndeplinirea sa”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici