Zlotea (PDL) cere MIRA şi Camerei Deputaţilor să verifice lipsa celor 16.301 buletine de vot

Reprezentantul PDL în BEM, Marian Zlotea, a cerut, sâmbătă, Ministerului Internelor, dar şi Camerei Deputaţilor, în subordinea căreia se află Monitorul Oficial, să dispună vericări referitoare la lipsa celor 16.301 de buletine de vot pentru primarul general al Capitalei.

166 afișări
Imaginea articolului Zlotea (PDL) cere MIRA şi Camerei Deputaţilor să verifice lipsa celor 16.301 buletine de vot

Marian Zlotea (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Zlotea a arătat că prefectul Capitalei şi directorul Monitorului Oficial trebuie să explice public ce s-a întâmplat în cazul semnalat la Oficiul Electoral al Sectorului 1, referitor la lipsa celor 16.301 de buletine de vot.

Reprezentantul PDL a amintit că este a doua oară când semnalează grave probleme organizatorice în cadrul alegerilor locale din Bucureşti, înaintea primului tur de scrutin, Marian Zlotea sesizând Parchetul asupra faptului că în incinta sediului Monitorului Oficial s-a găsit un palet cu peste 33.000 de buletine de vot, după ce Birourile Electorale de Sector primiseră toate buletinele de vot comandate Monitorului Oficial. Iniţial, Monitorul Oficial şi Prefectura negaseră existenţa acestor buletine de vot în plus

Zlotea a precizat că solicită MIRA să verifice cazul lipsei celor 16.301 de buletine de vot şi să ia măsurile care se impun pentru elucidarea acestei probleme.

El a mai anunţat că solicită Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, în subordinea căreia se află Monitorul Oficial, să dispună o analiză a acestui caz. Zlotea a completat că Biroul Permanent al Camerei poate propune chiar eventuale sancţiuni în această problemă.

Reprezentantul PDL în BEM s-a întrebat de ce problemele organizatorice legate de alegerea primarului general al Capitalei apar în instituţii gestionate de liberali - Primăria Sectorului 1 şi Monitorul Oficial - sau ai căror conducători au fost numiţi de reprezentanţi ai PNL, respectiv Prefectura Bucureştiului.

Prefectura Bucureşti susţine că Monitorul Oficial (MO) şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine, dintr-o eroare la circuitul de tipărire, însă acest fapt nu afectează procesul electoral de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici