(P) 33 de staţii OMV din ţară folosesc energie solară pentru activitatea de zi cu zi

Articol cu conținut publicitar

428 afișări
Imaginea articolului (P) 33 de staţii OMV din ţară folosesc energie solară pentru activitatea de zi cu zi

(P) 33 de staţii OMV din ţară folosesc energie solară pentru activitatea de zi cu zi

OMV, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de carburanţi din România, se alătură companiilor şi comunităţilor care tratează cu responsabilitate impactul pe care activitatea zilnică o poate avea asupra mediului înconjurător. Astfel, compania a dotat 33 de staţii de alimentare cu panouri fotovoltaice, care vor reduce considerabil amprenta de carbon a acestora.

 

Ce efect au panourile fotovoltaice din cele 33 de staţii?

În primul rând, acestea înlocuiesc cu energie regenerabilă 10% din consumul total de energie electrică al staţiei. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest lucru, este suficient să aflăm că aceste panouri pot produce 30.000 kWh/staţie într-un singur an, adică echivalentul energiei necesare pentru alimentarea a 8 gospodării. Totodată, dacă ar fi să comparăm numărul e kWh produşi anual în staţiile OMV cu energia consumată de electrocasnicele noastre, am observa că această cantitate de energie s-ar traduce prin milioane de ore funcţionare:

Totodată, dotarea staţiilor cu panouri fotovoltaice are un efect remarcabil şi în ceea ce priveşte reducerea amprentei anuale de carbon, care va fi cu 8,3 de tone mai mică pentru fiecare staţie OMV care foloseşte această tehnologie.

Ce este amprenta de carbon?

Amprenta de carbon (CO2) reprezintă suma gazelor cu efect de seră pe care o activitate, o persoană, o companie, ori un obiect le emite într-un interval de timp. Cu alte cuvinte, de la folosirea unui mijloc de transport până la întreţinerea unei gospodării, activitatea de a găti, ori chiar faptul că lucrăm jumătate de oră la calculator, totul lasă asupra mediului înconjurător o „amprentă”, care se calculează în funcţie de cantitatea de emisii de CO2.

Luând în considerare obiectivele europene privind neutralizarea emisiilor de carbon până în anul 2050, este important să înţelegem că acestea pot deveni o realitate doar prin implicarea noastră, a tuturor. Pentru OMV, instalarea panourilor fotovoltaice în staţiile din ţară reprezintă un mod eficient de se implica în acţiunile de protejare a mediului înconjurător. Fiecare staţie dotată cu această tehnologie îşi reduce amprenta de carbon cu 8,3 de tone, în fiecare an. Prin comparaţie, aceasta este cantitatea de CO pe care o gospodărie o emite, în medie, de-a lungul a 11 de ani, după cum arată şi infograficul de mai jos.

 

Aşadar, 2020 aduce o schimbare majoră în activitatea staţiilor OMV din România care, din grijă pentru mediu şi comunităţile din care fac parte, monitorizează atent consumul de energie. Această soluţie este disponibilă, în prezent, şi în 7 staţii Petrom din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici