(P) Când se transformă în urgenţe infecţiile respiratorii din sezonul rece?

În sezonul rece, infecţiile respiratorii devin mult mai frecvente decât în restul anului, iar cei mai expuşi riscului de îmbolnăvire sunt copiii, mai ales cai care merg în colectivitate, gravidele, persoanele în vârstă sau cele care au diferite afecţiuni. De asemenea, acele persoane care îşi desfăşoară activitatea în cea mai mare parte a timpului în spaţii închise se pot îmbolnăvi mai uşor, agenţii virali răspândindu-se lesne de la un individ la altul.

174 afișări
Imaginea articolului (P) Când se transformă în urgenţe infecţiile respiratorii din sezonul rece?

(P) Când se transformă în urgenţe infecţiile respiratorii din sezonul rece?

Potrivit medicilor, comparativ cu anii precedenţi pandemiei de COVID-19, iarna aceasta este caracterizată de o creştere a numărului de afecţiuni respiratorii acute şi cu manifestări mai severe, în special la copii. Infecţiile acute de căi respiratorii superioare, dar şi pneumoniile constituie probleme reale în acest sezon. Este vorba în principal de infecţii cu virusul sinciţial respirator, cazuri de gripă şi cele de COVID-19.

Dacă manifestările nu sunt grave, unele afecţiuni respiratorii de natură infecţioasă pot fi tratate acasă. Există, însă, şi situaţii în care infecţiile respiratorii necesită prezentarea în cel mai scurt timp la medic sau chiar la urgenţe, atunci când simptomatologia se agravează şi se observă o deteriorare accentuată a stării de sănătate. În astfel de cazuri, evaluarea medicală completă, stabilirea unui diagnostic corect şi instituirea unui tratament corespunzător sunt esenţiale pentru evitarea unor complicaţii care pot ajunge până la forme severe de insuficienţă respiratorie.

Atunci când situaţia o impune, pacienţii se pot adresa Compartimentului de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat de sănătate din Bucureşti. Aici, atât adulţii, cât şi copiii au acces 24 de ore din 24 la servicii medicale performante de diagnostic şi tratament, precum şi la cele mai bune îngrijiri în caz de urgenţă.

Datorită celor 21 de linii de gardă care funcţionează în permanenţă, pacienţii beneficiază, atunci când este necesar, de consulturi interdisciplinare şi de cele mai eficiente recomandări, oferite cu profesionalism de medici foarte bine pregătiţi şi cu o vastă experienţă în medicina de urgenţă.

Pentru un diagnostic rapid şi exact într-un timp cât mai scurt, dar şi pentru stabilirea cât mai corectă a unui plan terapeutic, personalul din Compartimentul de Primiri Urgenţe SANADOR are acces nonstop la investigaţii medicale complete: analize medicale, ecografii, radiologie digitală,  RMN 3 Tesla, CT 128-slice.

Compartimentul de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic SANADOR este dotat şi cu un laborator de tip point-of-care, care face posibilă prelucrarea analizelor direct la patul pacientului, lucru extrem de important pentru gestionarea urgenţelor într-un mod cât mai eficient. SANADOR dispune şi de un serviciu de ambulanţă, cu dispecerat (021.9699) şi flotă proprie de ambulanţe, astfel încât pacienţii pot beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă la domiciliu, dar şi de transport medical specializat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici