(P) Cele mai bine plătite locuri de muncă din industria jocurilor video

Articol cu conținut publicitar

351 afișări
Imaginea articolului (P) Cele mai bine plătite locuri de muncă din industria jocurilor video

(P) Cele mai bine plătite locuri de muncă din industria jocurilor video

Jocurile video reprezintă o piaţă uriaşă. Până în acest moment, numai în 2020 au fost cheltuite peste 56 de miliarde de dolari, potrivit datelor oferite de Worldometers. Şi cum interesul consumatorilor este atât de mare, nu e de mirare că şi cererea pentru angajaţi noi este ridicată. Iar salariile oferite sunt pe măsură.

Multora dintre noi ne-au plăcut jocurile video încă de mici şi am visat cu siguranţă să ne facem propriul joc: cu grafica pe care ne-o dorim, cu gameplay-ul perfect şi cu tot felul de personaje. Cei care au ajuns cu adevărat să îşi îndeplinească visul au avut de câştigat însă de două ori. Pe lângă faptul că îşi pot transpune ideile în realitate, ei reuşesc să-şi asigure venituri cu mult peste medie.

Conform unui studiu făcut în SUA, un angajat din industria jocurilor video câştigă cel puţin 42 de mii de dolari anual, adică aproximativ 3.500 de dolari pe lună. În România, un angajat din industria IT câştigă, în medie, 7.118 lei pe lună.

Potrivit aceluiaşi studiu realizat în SUA, cei mai fericiţi sunt dezvoltatorii de software, care câştigă în medie 105.590 de dolari pe an. Companiile alocă o importanţă aparte acestor oameni, care au ca rol conceperea unui sistem în aşa fel încât jocul să funcţioneze conform planului. De asemenea, ei pot contribui la procesul de scriere al codurilor pentru jocuri, oferind indicaţii  programatorilor care lucrează la proiecte.

Astfel, nu e de mirare că toate companiile din industrie îşi răsplătesc financiar angajaţii, pe măsură importanţei funcţiei. Situaţia este la fel şi dacă vorbim despre companii care produc în mod deosebit jocuri pentru PC sau console precum Electronic Arts, Ubisoft sau Gameloft sau dacă ne referim la companiile care furnizează conţinut pentru cazinouri online. Acestea din urmă trebuie să creeze constant jocuri noi pentru operatorii de top, aşa cum este Unibet, care adaugă în fiecare lună noi şi noi titluri în secţiunea de sloturi. Tocmai din acest motiv, provideri precum EGT, GreenTube, NetEnt şi mulţi alţii fac tot posibilul să lanseze jocuri din ce în ce mai atractive şi mai dinamice, motiv pentru care au nevoie de dezvoltatori software pricepuţi, răsplătiţi bineînţeles pe măsură.

Acelaşi studiu ne arată că şi animatorii şi artiştii grafici au salarii bune, media în SUA fiind de 72.520 de dolari pe an. După angajare, ei îşi folosesc talentul pentru a realiza modele sau pentru a schiţa personaje sau setări.

Tehnicienii audio sunt şi ei la mare căutare. De mulţi ani nu mai este suficient doar să ai un joc cu un gameplay bun şi cu o grafică pe măsură, iar sunetul a devenit şi el la fel de important. Sunt foarte mulţi gameri care investesc bani grei în sisteme audio profesioniste sau în căşti special create. De altfel, mulţi dintre ei cred, mai ales în cazul jocurilor multiplayer, că un sunet auzit la momentul potrivit poate schimba totul. Din acest motiv, companiile care creează jocuri alocă sume importante şi pentru tehnicienii audio, care au salarii medii în  SUA de 43.660 de dolari pe an.

Potrivit datelor oferite de Biroul de Statistică a Muncii din SUA, un rol important în această industrie îl au şi analiştii de piaţă. Salariul mediu al acestora în SUA este de 61.170 de dolari pe an. E important să ai un joc foarte bun, dar la fel de important este să îl şi lansezi la momentul potrivit. Aşa cum în industria cinematografică multe filme sunt lansate a doua zi de Crăciun pentru a se asigura un succes la box office, la fel şi în industria jocurilor e foarte important momentul lansării. Iar analiştii de piaţă fac cercetări şi stabilesc cu exactitate când este momentul potrivit ca jocul să fie lansat.

Scenariştii sunt şi ei la fel de utili şi la mare căutare în industria jocurilor video. Ei sunt oamenii care trebuie să creeze povestea jocului, în aşa fel încât să fie interesantă şi cursivă. Astfel, salariile lor se ridică la 62.170 de mii de dolari pe an. De multe ori, companiile de gaming obişnuiesc să folosească inclusiv scenarişti ai unor filme pentru a creşte nivelul de interes al jocului.

În fine, pentru a crea un joc ai nevoie şi de traducători. Limba de bază a jocurilor este engleza, dar acestea sunt vândute în întreaga lume, aşa că este nevoie de mulţi traducători. Ai nevoie de oameni care să vorbească limba chineză, care este o piaţă de top din industria gaming-ului, dar ai nevoie şi de oameni care să ştie italiană, spaniolă sau franceză. În aceste condiţii, traducătorii sunt la mare căutare. Iar un salariu mediu anual este de 49.930 de dolari în SUA. De altfel, se aşteaptă ca acest domeniu să fie într-o continuă creştere în următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici