(P) Conga sau Roomba? Care aspirator robot este cel mai potrivit pentru tine

Confruntăm cele mai bine vândute şi cele mai solicitate aspiratoare robot de pe piaţă, pentru a afla care este cel mai bun pentru casa ta.

221 afișări
Imaginea articolului (P) Conga sau Roomba? Care aspirator robot este cel mai potrivit pentru tine

(P) Conga sau Roomba? Care aspirator robot este cel mai potrivit pentru tine

Lumea aspiratoarelor robot este mult mai mare decât credem. Pe piaţă nu găsim numai Conga sau Roomba, ci din ce în ce mai multe mărci încearcă să îşi facă loc în lumea aspiratoarelor robot. Există mai multe modele de aspirator robot pe care trebuie să le luăm în considerare înainte de a cumpăra unul, de exemplu, marca Roborock ştie să se adapteze foarte bine noilor tehnologii.

Roomba este liderul mondial şi un nume de referinţă pentru aspirator robot, iar numele său este folosit ca sinonim pentru acest tip de dispozitiv. Este un brand deţinut de iRobot, o companie americană cu o istorie de peste 30 de ani, listată la bursa din New York. Pe lângă tehnologii pentru casă, compania este renumită şi pentru roboţii săi de uz militar.

Între timp, deşi foarte popular, Conga are origini mai umile. Marca de aspirator robot este deţinută de Cecotec, o companie din Valencia, Spania, fondată de José şi César Orts în 2013, care în primii ani de activitate şi-a concentrat activitatea pe vânzarea de electrocasnice mici prin programe de fidelizare şi cupoane de ziare.

Cecotec are un merit deosebit, marca spaniolă reuşind foarte bine să ia faţa americanilor de la iRobot, care, cu propriul Roomba, au monopolizat întreaga piaţă a aspiratoarelor robot pentru o perioadă lungă. Dar Conga a dat dovadă că calitatea şi preţul pot merge mână în mână. De fapt, în ultima vreme, se pare că iRobot a rămas puţin în urmă în ceea ce priveşte progresele tehnologice şi se pare că nu intră în cursă cu cele mai noi tipuri de aspirator robot.

Preţurile diferitelor Conga pe care le putem găsi sunt ceva mai mici decât modelele lor corespunzătoare Roomba. Cu toate acestea, marca spaniolă a reuşit să facă un aspirator robot mai echipat, cu caracteristici mai bune şi la un preţ mai mic.

Cu aceste informaţii pare clar că rămânem la Cecotec. Dar există multe discrepanţe. Calitatea iRobot este superioară, potrivit unora, care preferă să plătească puţin mai mult pentru ultimele modele ale companiei americane. În continuare vom face o comparaţie a celor două tipuri de aspirator robot.

Ce este mai bun – Roomba sau Conga?

Conga 1090 vs seria Roomba 600

Înainte, aspiratoarele robot doar curăţau podeaua cu o simplă apăsare de buton, însă aspiratoarele robot din ziua de astăzi prezintă abilităţi inteligente, sunt programabile şi majoritatea pot fi controlate printr-o aplicaţie cu mobilul. Un model din familia iRobot cu funcţii de bază este Roomba 605, care nu trece de 200 de euro. Dar pentru puţin mai mult găsim Roomba 698, cu un sistem de navigaţie inteligent şi control prin intermediul aplicaţiei. Nu funcţionează prin cartografiere, dar este capabil să detecteze murdăria şi obstacolele. Acest aspirator robot are o autonomie de aproximativ 90 de minute. Nu are filtre HEPA, deci este un punct negativ în ceea ce priveşte curăţarea şi dezinfectarea.

Pe de altă parte, cu un pas înainte, găsim Conga 1090 Connected, o noua linie de robot aspirator de la Cecotec care includ conexiune cu asistenţi inteligenţi precum Alexa sau Google Home. Acest lucru îţi va permite să controlezi dispozitivul în mai multe moduri. El nu mapează camera şi nu raportează harta locurilor unde a făcut curăţenie. Dar încorporează şi senzori de proximitate, anti-cădere şi anti-şoc. Foloseşte două perii pentru a curăţa, are un mod mop, aspirator şi spălare, include trei niveluri de putere şi o autonomie de 160 de minute.

Conga 4690 vs seria Roomba E

Găsim deja mai multe caracteristici în plus la aceste tipuri de robot aspirator. Puterea de aspiraţie mai mare, senzorii şi navigaţia îmbunătăţite.

În cazul Conga, aspiratorul avansează şi curăţă în urma unei navigaţii mapate. Poate fi controlat cu asistenţi virtuali şi poate fi gestionat şi printr-o aplicaţie cu telefonul mobil şi poate fi programat. Detectează covoarele şi încorporează mai multe niveluri de curăţare. Are un sistem de aspiraţie, ştergere şi spălare, iar în cazul spălării include tehnologii speciale pentru dozarea nivelului apei. Foloseşte filtre HEPA de înaltă eficienţă. Bateria sa durează până la 300 de minute.

Roomba din gama sa medie include filtre HEPA, dar navigarea sa nu este mapată. Însă senzorii săi de murdărie permit aspiratorului să meargă direct în zonele în care există mai multe particule de praf. Autonomia pare încă oarecum limitată la o oră şi jumătate de viaţă a bateriei. Seria E include, de asemenea, controlul aplicaţiilor, conexiune Wi-Fi şi este programabil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici