(P) Iată ce flori poţi creşte uşor pentru a avea o grădină frumoasă

O grădină frumoasă are, într-adevăr, un gazon verde de care poţi avea foarte uşor grijă dacă îl tunzi cu maşina de tuns iarba. Însă, putem aduce un plus de culoare dacă plantăm flori. Există mai multe tipuri de flori care sunt uşor de crescut şi de îngrijit şi îţi vor transforma grădina într-o oază de relaxare. Nu trebuie să fii un expert în ale plantelor pentru a creşte aceste flori. Iată pentru ce tipuri de flori să optezi.

38468 afișări
Imaginea articolului (P) Iată ce flori poţi creşte uşor pentru a avea o grădină frumoasă

(P) Iată ce flori poţi creşte uşor pentru a avea o grădină frumoasă

Înainte de a planta orice tip de floare este bine să parcelezi terenul şi să delimitezi zonele în care vei planta flori. Apoi trebuie să pregăteşti solul, să îl sapi şi să îl cureţi. Este bine să stabileşti şi aleile dacă nu sunt deja delimitate. Înlocuieşte gazonul dacă acesta nu arată bine sau are goluri. Poţi opta pentru însămânţare sau pentru gazon rulat. Ulterior, foloseşte îngrăşământ pentru sol în zonele în care urmează să plantezi florile. Când alegi ce tipuri de plante vrei, optează pentru cele perene, întrucât nu va trebui să le replantezi sau să le scoţi din pământ iarna.

Florile de gărdină perene trăiesc mai mult de doi ani la rând, rădăcina lor rămânând în sol chiar şi după ce acestea încheie un ciclu de viaţă, inclusiv pe timpul iernii. Acest lucru nu înseamnă că nu pot muri, dar sunt ceva mai uşor de îngrijit. Printre aceste flori se numără: crizantemele, narcisele, lalelele, crinii, zambilele, garofiţele, margaretele, anemonele, Regina Nopţii, lavanda, căldăruşa şi lupinul.

Florile perene înfloresc în diferite sezoane, fie primăvara, vara, toamna sa chiar şi iarna. Dar unele dintre ele înfloresc pe tot parcursul anului şi te poţi bucura de culorile lor pentru timp îndelungat. Printre acestea se numără: ochiul fetei, salvia, astilbele, sipica, clopotelul purpuriu, penstemon, bulgari de soare, albastrea sau priboi.

Poţi opta şi pentru şi pentru anumite flori perene care înfloresc pentru o perioadă foarte lungă de timp. De exemplu, coada şoricelului, cerceii doamnei, crinul faclie, valeriana roşie, gaillardia, zori de zi sau veronica albastră sunt înflorite cam 3-4 luni. Garofiţa roz, campanula, menta pisicii, sedum sau floarea clopoţel sunt flori perene ce stau înflorite cam 2-3 luni.

În cazul în care vrei ca primăvara grădina ta să fie parfumată şi plină de culoare, optează pentru florile perene care înfloresc în această perioadă. Printre acestea se numără: ghioceii, lalelele, zambilele, narcisele, toporaşii, freziile, viorelele, brânduşele de primăvară, cerceii doamnei, floare de nu-mă-uita, brumărelele, primula sau macul canadian.

Dacă ai parcele mai mici sau îţi doreşti plante mai mici, pitice, pe care să le aşezi în zone mai umbrite, pe marginea aleilor sau pur şi simplu pe lângă gazon, există multe opţiuni. Mai intai utilizeaza corect masina de tuns iarba. Apoi nu uita, aceste plante sunt foarte uşor de îngrijit, nu necesită tăiere şi sunt rar atacate de insecte. Poţi opta pentru: hortensii, galbenele, flori de piatră, petunii, panseluţe, garofiţe, mărgeluşe, lobelia, sapunariţă, floarea miresei sau urechea iepurelui.

Dacă vrei plante căţărătoare, ai şi aici variante de flori care sunt uşor de îngrijit. Acestea pot acoperi ziduri, balustrade, spaliere sau garduri şi arată foarte frumos. Poţi opta pentru: iederă, trandafiri căţărători, hortensie căţărătoare, laleaua turcului, floarea lunii, glicina chinezească, viţă de ciocolată, iasomie stelată, viţă de Canada, clematită, hamei sau lonicera.

Un gazon bine întreţinut şi flori frumoase plantate pe lângă vor transforma grădina dumneavoastră într-o oază de linişte. Mai puteţi adăuga mobilier de grădină, un foişor, un balansoar sau un hamac în care să vă relaxaţi, să citiţi sau să petreceţi timp cu familia sau prietenii. Mai puteţi adăuga, dacă aveţi spaţiu, un jacuzii de exterior sau poate chiar o piscină şi, de ce nu, un grătar sau un loc special pentru foc de tabără. Toate aceste lucruri vă vor transforma grădina într-un spaţiu de invidiat pe care nimeni nu va mai dori să îl părăsească.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici