(P) La ce trebuie să fii atent când alegi un calculator second hand

Articol cu conținut publicitar

592 afișări
Imaginea articolului (P) La ce trebuie să fii atent când alegi un calculator second hand

(P) La ce trebuie să fii atent când alegi un calculator second hand

Uneori, chiar dacă ai nevoie, un computer nou nu se încadrează în bugetul tău disponibil. În acest caz, varianta cea mai bună este să cumperi un calculator second hand. Dar cum te asiguri că obţii un raport bun calitate-preţ şi că vei face o achiziţie cu adevărat utilă. Iată câteva informatii pe care ar trebui să le verifici atunci când decizi să cumperi un calculator folosit.

1.Verifică dacă ai de-a face cu un calculator second hand care a suferit daune fizice

Există posibilitatea ca un computer folosit să fi fost scăpat sau să fi primit o lovitură puternică dacă prezintă o fisură. Din acest motiv trebuie să te uiţi atent atât la ecran, cât şi la unitatea centrală. Dacă vorbim de un laptop, deschide-l şi închide-l de câteva ori pentru a vedea dacă mişcarea este lină şi nu apar zgomote suspecte în timpul acestui proces.

2.Ascultă hard diskul

După ce porneşti orice calculator second hand, ascultă cu atenţie zgomotele făcute de hard disk. Dacă sună ca şi cum se loveşte de ceva sau dacă se aude prea tare, cel mai probabil că va trebui înlocuit.

3.Uită-te daca vine cu sistemul de operare instalat

Când achiziţionezi un computer, ideal ar fi să aibă deja instalat un sistem de operare precum Microsoft Windows. Dacă vine cu un sistem de operare instalat, poti verifica si cât ar costa achiziţionarea acestuia separat pentru a-ţi face o idee despre valoarea adăugată computerului.

4.Verifică ventilatoarele de răcire

În special dacă vorbim de un calculator second hand de tip desktop, verifică, întâi de toate, dacă toate ventilatoarele sunt functionale. Dacă acestea sunt zgomotoase, nu este neapărat o problemă, deoarece sunt uşor şi ieftin de înlocuit. În schimb, dacă vorbim de un laptop, aici trebui să fii mai vigilent. Asigură-te că toate canalele de admisie sunt curate şi că poţi auzi ventilatorul funcţionând după ce îl foloseşti câteva minute. Dacă nu auzi deloc ventilatorul, redă un videoclip de înaltă rezoluţie timp de câteva minute. Dacă tot nu se roteşte, există şansa ca acel computer să fi experimentat o formă de supraîncălzire.

5.Utilizează orice calculator second hand timp de minim 20 de minute

Aducerea computerului la o temperatură susţinută de funcţionare este un test de bază bun. Multe computere pot porni bine şi, după o perioadă de utilizare, acestea daca au probleme de functionare, pot repornire îngheţa sau se pot opri. Aşadar, este important să utilizezi şi testezi calculatorul în condiţii de lucru susţinute.

Dacă vrei, totuşi, să eviţi astfel de probleme, poţi cumpăra un calculator second hand de la un magazin specializat ca IT-SH.ro. Toate computerele comercializate de către IT SH sunt meticulos testate şi pregătire pentru a-ţi fi livrate in siguranta. Mai mult, magazinul online vine cu o gamă largă de produse de la branduri de top recunoscute internaţional ca: IBM, Dell, HP, Lenovo, Acer şi mulţi alţii. IT-SH.ro oferă inclusiv promoţii periodice pentru a face achiziţionarea unui calculator second hand şi mai accesibilă. În plus, primeşti garanţia produselor cumpărate şi ai mereu la dispoziţie asistenţi prietenoşi care să te ajute să găseşti produsele potrivite nevoilor şi bugetului tău. Mai mult, specialiştii de IT-SH.ro oferă consultanţă inclusiv online.

Sursă foto Unsplash.com

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici