(P) Tipuri de pat dormitor. Care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia

  • Când vine vorba de găsirea patului perfect pentru dormitorul tău, alegerea dimensiunii potrivite a saltelei este partea uşoară.
  • Dar există mulţi alţi factori de luat în considerare, cum ar fi culoarea, materialul şi stilul cadrului de pat.
811 afișări
Imaginea articolului (P) Tipuri de pat dormitor. Care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia

(P) Tipuri de pat dormitor. Care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia

Iată care sunt cele mai populare modele de rame de pat, care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia şi decide care se va potrivi stilului şi spaţiului tău.
 

Pat dormitor cu ramă tip platformă

 
Dintre toate tipurile de pat dormitor, unul dintre cele mai populare stiluri este patul cu platformă. Ramele de pat cu platformă vin într-o gamă largă de stiluri şi oferă un aspect elegant, simplist. Poţi diferenţia cu uşurinţă un cadru de pat tip platformă după baza sa plată. Tot ce ai nevoie este o saltea.
 
Avantaje: 
 
  • Eficient din punct de vedere al preţului, fiind, în general, mai accesibil
  • Foloseşti orice saltea, fiind perfect în special pentru saltele cu spumă cu memorie
  • Prietenos cu spaţiile mici, deoarece designul elegant ocupă mai puţin spaţiu la sol, ceea ce te va ajuta să minimizezi dezordinea.
Dezavantaje: 
 
  • Urcarea şi coborârea: paturile cu platformă tind să fie joase la sol, aşa că trebuie să te obişnuieşti cu urcarea şi coborâreadin pat. Dacă ai probleme cu spatele sau genunchii, ia în considerare dacă este ceva ce vrei să faci zilnic.
  • Dezavantaj pentru cei care dorm pe o parte: Deoarece salteaua este aşezată direct deasupra unei platforme solide sau din lemn, paturile cu platformă tind să fie mai ferme. Pentru cei care dorm pe o parte, o saltea fermă poate crea prea multă presiune şi poate deveni incomodă.

 

Pat dormitor cu depozitare

 
Conceput pentru a te ajuta să maximizezi spaţiul de depozitare în dormitor, patul cu depozitare este cel mai multifuncţional şi mai eficient din punct de vedere spaţial.
 
Avantaje:
 
  • Depozitare: capacităţile de depozitare sunt proiectate şi încorporate direct în cadrul patului, astfel încât să ai un cadru de pat care este şi util.
  • Rezistent: Multe paturi cu depozitare sunt realizate din lemn frumos care le oferă atât un aspect frumos, cât şi o construcţie robustă şi solidă.
Dezavantaje: 
 
  • Greu de mutat: deoarece au toate acele piese şi piese suplimentare, paturile cu depozitare sunt grele. Şi, deoarece sunt adesea construite ca o singură piesă mare, acestea tind să fie dificil de mutat.
  • Mai scump: la fel de greu este şi preţul unui pat dormitor cu depozitare. Ele pot fi adesea mai scumpe decât alte stiluri de rame de pat.
  • Întreţinere: este greu să întreţii hardware-ul şi rolele care sunt încorporate în unităţile de depozitare de sub pat. În timp, acestea pot cădea sau se pot desface şi necesită reparaţii.

 

Pat dormitor cu rama din fier forjat

 
Când vine vorba de longevitate, un pat dormitor din fier forjat depăşeşte toate celelalte modele de pat, având în vedere construcţia sa puternică din metal. Aceste paturi vin, de asemenea, într-o gamă largă de stiluri pentru  dormitorul tau sau al copiilor.
 
Avantaje:
 
  • Întreţinere redusă: sunt extrem de durabile, deoarece metalul nu se deformează sau se estompează în timp. Paturile din fier forjat nu necesită aceeaşi cantitate de curăţare şi îngrijire ca şi lemnul şi cadrele tapiţate.
  • Durabile: paturile din fier forjat sunt rezistente şi pot dura foarte mult, ceea ce le face o investiţie excelentă care va dura mulţi ani.
  • Mai uşor de mutat: nu sunt atât de grele pe cât ai crede. De fapt, acestea sunt adesea mai uşoare decât alte paturi din lemn masiv.
Dezavantaje: 
 
  • Stiluri limitate: deşi există o mulţime de forme de pat din fier forjat din care să alegi, aceste paturi au un aspect foarte distinct, care poate fi dificil de decorat dacă vrei să schimbi designul dormitorului în viitor.
  • Mai scump: preţurile variază foarte mult, iar paturile din fier forjat, în special, pot deveni foarte scumpe. Dar asta datorită construcţiei lor de înaltă calitate, cu îmbinări perfect sudate.

Pat dormitor cu tăblie

 
Pentru un pat frumos, o tăblie independentă este o alegere excelentă.
 
Avantaje: 
 
  • Eficient din punct de vedere al costului: ai opţiunea de a cumpăra tăblia separat. 
  • Uşor de mişcat: Tăbliile independente pot fi uşor ataşate şi detaşate de rama patului, făcându-le uşor de mutat.
Dezavantaje: 
 
• tăblie este doar atât, nu un cadru de pat complet. Dacă cauţi ceva care să ţină şi salteaua, este posibil ca aceasta să nu fie opţiunea pentru tine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici