2,1 miliarde de INTREBARI

Care este reala valoare strategica a Rompetrol? Pretul cu care Dinu Patriciu a reusit sa vånda 75% din Grupul Rompetrol stårneste mirarea analistilor autohtoni, dar si a celor de pe piata internationala. Aceasta, intrucåt, desi valoarea de piata a Rompetrol era estimata, påna la vånzarea celor 75% din actiuni, undeva la 700 milioane de dolari, Patriciu a reusit sa obtina de la KazMunaiGaz fabuloasa suma de 2,7 miliarde de dolari, din care ii revin direct 2,1 miliarde dolari. Dinu Patriciu a explicat succesul tranzactiei prin valoarea strategica a Rompetrol, dat fiind ca noul proprietar va reusi, astfel, sa patrunda pe piata europeana. Acest argument este indoielnic, avånd in vedere ca transferul titeiului kazah catre Europa se face prin conductele rusesti.

1 afișare
Imaginea articolului 2,1 miliarde de INTREBARI

2,1 miliarde de INTREBARI

Mari semne de intrebare planeaza si asupra tranzactiilor facute luni cu actiuni Rompetrol. Pretul actiunilor celor trei companii listate a explodat in numai 20 de minute, aducånd profituri de milioane de euro cåtorva fonduri de investitii care au cumparat masiv si care sunt actionari minoritari ai Rompetrol. Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat, ieri, ca a suspendat tranzactiile dupa ce a aflat pe canale media de perfectarea tranzactiei. BVB a precizat ca nu a primit in timpul sedintei de tranzactionare niciun mesaj de la Rompetrol cu privire la vånzare. In replica, Rompetrol spune ca a anuntat prin intermediul agentiei internationale PR Newswire. Cele 20 de minute de „El Dorado“ vor fi anchetate de Parchetul General.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici