5 ani de guvernare PNL-PSD

Fostul lider al PSD, Adrian Năstase, îşi prezintă oferta cu care doreşte să revină în conducerea partidului: aducerea PSD la putere, prin demararea imediată a negocierilor cu PNL şi construirea unui program de guvernare comun pe cinci ani (unul până la alegeri şi încă patru după). În noul pol politic, fostul premier invită şi UDMR, „care rămâne o zonă strategică”.

1 afișare
Imaginea articolului 5 ani de guvernare PNL-PSD

5 ani de guvernare PNL-PSD

PSD nu e acum nici la putere, nici în opoziţie. Dumneavoastră, d-le Năstase, aveţi un proiect pentru partidul acesta?

- Punctul meu de vedere – l-am şi spus când a început suspendarea preşedintelui, ceea ce mie mi s-a părut o strategie proastă – e că susţinerea Guvernului fără un proiect adiacent pe termen lung nu a adus beneficii punctuale decât pentru unii. (...) Intrând în tunel, trebuie să mergi până la capăt, nu mai poţi să te întorci în stânga şi-n dreapta, pentru că nu există uşi laterale. În acel moment (al negocierilor pentru o nouă majoritate, n.n.) erau două variante posibile. Prima: o colaborare pe termen lung cu PNL. E evident că, la viitoarele alegeri parlamentare, PSD o să rămână în limitele de 20-25%, iar PNL la 10-15%, într-o formulă realistă, chiar optimistă. În aceste condiţii, din nou se va pune problema după alegerile viitoare cine să formeze guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici