BNR returneaza bancilor doua miliarde euro din rezerve

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis ieri sa excluda de la calcularea rezervelor minime obligatorii finantarile externe pe termen lung. Mai exact, banca centrala a decis reducerea la 0 a ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala de peste 2 ani.

1 afișare
Imaginea articolului BNR returneaza bancilor doua miliarde euro din rezerve

BNR returneaza bancilor doua miliarde euro din rezerve

Practic, din creditele externe care vor avea o perioada de rambursare de peste doi ani, bancile comerciale vor pastra toti banii. Nu vor mai fi nevoite sa dea bancii centrale 40% din aceste sume, asa cum era stabilit pana acum. Bancile comerciale trebuie sa constituie la BNR rezerve minime obligatorii, iar aceste rezerve se ridicau la 40% din cele in valuta.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici