DNA anchetează foştii şefi ai SRI: Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, în vizorul procurorilor anticorupţie

  • Generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă – la DNA.
  • În dosar mai este audiat şi avocatul Doru Trăilă, apropiat al lui Dumbravă.
  • Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus denunţ la DNA.
3819 afișări
Imaginea articolului DNA anchetează foştii şefi ai SRI: Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, în vizorul procurorilor anticorupţie

Florian Coldea

UPDATE 15:15 La DNA este audiat şi Dan Tocaci, om de afaceri.

UPDATE 14:55  Avocatul Doru Trăilă s-a întors de ceva vreme la DNA.

UPDATE. Avocatul Doru Trăilă, un apropiat al lui Dumitru Dumbravă, a părăsit sediul DNA după audieri.

/////////////////////////

Generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fostul şef al Departamentului Juridic al SRI şi avocatul Doru Trăilă sunt audiaţi la DNA într-un dosar de corupţie.

La DNA ajunge astăzi şi generalul în rezervă Florian Coldea, fostul prim adjunct şi director interimar al SRI, în perioada Traian Băsescu.

Cei 3 ar fi vizaţi într-o speţă ce ţine de „rezolvarea dosarelor în Justiţie”.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus, în urmă cu ceva timp, o plângere la DNA care îi vizează pe cei trei.

Hideg a susţinut şi public, în studiouri de televiziune, că i-au fost ceruţi 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său aflat pe rolul Justiţiei. Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis 100.000 de euro.

Patron al companiei Sanimed, Cătălin Hideg, a fost condamnat, în februarie 2024, în primă instanţă, de către judecătorii Tribunalului Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar al EPPO, condus de Laura Codruţa Koveşi.

Hideg a fost acuzat de folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici