Un robot AI a realizat ceva ce umanitatea nu a reuşit: primul design care absoarbe şocurile

  • MAMA BEAR, un robot autonom dezvoltat de Universitatea din Boston, deschide calea în crearea structurilor de absorbţie a şocurilor prin experimentare iterativă.
  • Prin teste meticuloase şi rafinare, MAMA BEAR atinge un punct de referinţă revoluţionar, depăşind recordurile anterioare privind eficienţa de absorbţie a energiei.
  • Aplicaţiile practice ale cercetărilor MAMA BEAR se extind în diverse domenii, de la îmbunătăţirea capitonării pentru căşti destinate soldaţilor la îmbunătăţirea materialelor de ambalare pentru electronicele delicate.
35786 afișări
Imaginea articolului Un robot AI a realizat ceva ce umanitatea nu a reuşit: primul design care absoarbe şocurile

Sursa foto: X

În cadrul unui laborator de la Colegiul de Inginerie al Universităţii din Boston, un robot autonom a fost capabil să proiecteze o formă de absorbţie a şocurilor diferită de orice tipar conceput anterior de oameni, conform SciTechDaily. Robotul, numit MAMA BEAR (Mechanics of Additively Manufactured Architectures Bayesian Experimental Autonomous Researcher), foloseşte un proces meticulos care implică imprimarea 3D şi teste riguroase pentru a dezvolta structuri optimizate pentru absorbţia energiei.

Procesul începe cu crearea de către robot a unor structuri mici din plastic folosind o imprimantă 3D, care sunt apoi supuse unei presiuni intense pe o suprafaţă metalică pentru a simula impactul. Robotul înregistrează meticulos datele privind absorbţia energiei şi schimbările structurale ale fiecărui obiect, rafinând constant designul său prin algoritmi de optimizare Bayesiană. Pe parcursul a trei ani, MAMA BEAR a generat peste 25.000 de structuri unice, fiecare îmbunătăţind-o pe cea anterioară.

Implicaţiile practice ale acestei cercetări sunt vaste, cu aplicaţii potenţiale care variază de la căşti mai sigure pentru soldaţi până la materiale de ambalare îmbunătăţite pentru electronice delicate. Recent, robotul a atins un punct de referinţă revoluţionar, depăşind recordul anterior privind eficienţa de absorbţie a energiei, atingând 75%. Acest succes a condus deja la aplicaţii în viaţa reală, cum ar fi informarea designului de capitonare a căştilor pentru Armata SUA.

Cercetarea autonomă efectuată de MAMA BEAR reprezintă o schimbare mai largă în metodologia ştiinţifică. Prin combinarea învăţării automate cu automatizarea, cercetătorii îşi propun să accelereze ritmul descoperirilor şi să deblocheze noi frontiere în ştiinţa materialelor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici