BNR trebuie sa reduca dobanda pentru revigorarea creditului

Cheia revigorarii creditului este ca BNR sa reduca dobanda de politica monetara la lei, pentru ca la actualele niveluri de dobanda de pe piata nu mai exista cerere de credite, afirma Patrick Gelin, presedintele BRD, a doua mare banca de pe piata.

1 afișare
Imaginea articolului BNR trebuie sa reduca dobanda pentru revigorarea creditului

BNR trebuie sa reduca dobanda pentru revigorarea creditului

"Reducerea dobanzii la lei este cheia, pentru ca marea problema a devenit cererea de credite, nu oferta. Sper ca odata ce acordul cu FMI va fi aprobat in boardul de la Washington si vor fi create premisele pentru stabilitatea cursului de schimb, BNR va fi in pozitia de a reduce dobanda pentru ca actualele niveluri de pe piata sunt prea mari, iar la 20% pe an si eu as ezita sa iau un credit pentru ca este foarte scump", a declarat Gelin intr-un interviu acordat ZF.

 

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici