BVB practica cele mai mari tarife din Europa

Bursa de Valori Bucuresti are cele mai mari tarife comparativ cu cele din restul Europei, ne-a declarat directorul Finans Securities, Adrian Simionescu. "Deoarece piata de capital romaneasca nu are foarte multa lichiditate si foarte multi emitenti, taxele si comisioanele sunt mari", spune Simionescu, explicand ca politica Bursei este de scadere a acestora si ca nivelul lor va cobori mai mult atunci cand vor aparea si alte surse de profit.

1 afișare
Imaginea articolului BVB practica cele mai mari tarife din Europa

BVB practica cele mai mari tarife din Europa

BVB practica o multitudine de tarife si comisioane pentru operatiunile specifice pe pietele reglementate la vedere si la termen. In primul rand, pentru a putea fi admis ca participant la sistemul de tranzactionare al Bursei, la piata reglementata la vedere si la piata reglementata la termen trebuie achitata suma de 200.000 lei. Apoi, pentru accesarea sistemului de tranzactionare al BVB se plateste un tarif lunar de 250 lei. Pentru piata reglementata la vedere se achita un tarif anual aferent calitatii de participant de 1.500 lei. Comisioanele de tranzactionare in sectiunea de piata Regular sunt de 0,14% din valoarea vanzarilor si 0,06% din valoarea cumpararilor. Comisioanele de tranzactionare pe Piata Deal sunt, bineinteles, mai mari, adica 0,23% din valoarea vanzarilor si 0,15% din cumparari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici