Booking, desemnat drept gatekeeper în temeiul Legii privind pieţele digitale. Comisia UE investighează X

  • Comisia Europeană a desemnat, luni, Booking – compania mamă a gigantului de turism online Booking.com – drept ,,gatekeeper" în temeiul Legii privind pieţele digitale (DMA).
  • Totodată, Comisia a iniţiat şi o investigaţie de piaţă privind platforma de socializare X.
  • Aceşti gatekeepers trebuie să asigure o concurenţă loială şi un acces egal la serviciile din spaţiul digital, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru consumatori.
Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului Booking, desemnat drept gatekeeper în temeiul Legii privind pieţele digitale. Comisia UE investighează X

Booking, desemnat drept gatekeeper în temeiul Legii privind pieţele digitale. Comisia UE investighează X

Comisia Europeană (CE) a decis să nu desemneze X Ads şi TikTok Ads drept gatekeepers şi a lansat o investigaţie privind X, fostul Twitter, deţinut de Elon Musk, cu privire la posibila desemnare a acesteia drept gateway, noteză Euractiv.

Legea privind pieţele digitale vizează concurenţa în mediul online prin desemnarea marilor platforme ca gatekeepers, care servesc drept porţi vitale între mediul de afaceri şi consumatori şi care pot crea blocaje în economia digitală. Aceşti ,,gatekeepers" trebuie să asigure o concurenţă loială şi un acces egal la servicii, relevă sursa citată.

În urma desemnării Booking drept gatekeeper, ,,turiştii vor începe să beneficieze de mai multe opţiuni, iar hotelurile vor avea mai multe oportunităţi de afaceri", a declarat, potrivit Euractiv, Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil cu politica în domeniul concurenţei.

În urma desemnării, Booking are la dispoziţie şase luni pentru a se conforma regulamentului. Compania va trebui să prezinte un raport de conformitate detaliat în termenul stabilit, care să prezinte conformitatea cu legea privind pieţele digitale.

X, investigată de Comisie

Investigaţia Comisiei în cazul X a fost declanşată de o replică prezentată de companie la 1 martie, cu privire la clasificarea platformei de socializare ca gatekeeper.

Refuzul susţine că, în ciuda faptului că îndeplineşte anumite praguri, X nu îndeplineşte toate criteriile.

Alte două dezminţiri au fost depuse cu privire la serviciile de publicitate online ale X şi TikTok ale Bytedance. Comisia a stabilit că, deşi X Ads şi TikTok Ads îndeplinesc pragurile cantitative de desemnare descrise în actul normativ european, acestea nu funcţionează ca gatekeepers.

Se aşteaptă ca această anchetă să se încheie în termen de cinci luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici