Ce se afla in spatele KazMunayGaz?

Kazahstanul este foarte dependent de tranzitul petrolului prin Rusia, iar tranzactia prin care Dinu Patriciu a vandut 75 la suta din compania Rompetrol firmei kazahe de stat KazMunayGaz este atat de importanta prin implicatiile politice, strategice si economice incat este necesar sa se stie ce se ascunde in spatele acesteia din urma, a declarat intr-un interviu acordat "Romaniei libere" Janusz Bugajski, directorul programului Europa Centrala si de Est la Foreign Service Institute.

1 afișare
Imaginea articolului Ce se afla in spatele KazMunayGaz?

Ce se afla in spatele KazMunayGaz?

Aceasta este prima reactie americana calificata, Foreign Service Institute fiind scoala unde sunt pregatiti diplomatii SUA, la ceea ce presa de la noi a calificat drept "tranzactia anului" in Romania.Expertul american a atentionat ca "exista intotdeauna suspiciunea, chiar daca nu ar fi un sprijin rusesc in spatele afacerii, ca rusii ar putea oricand sa intrerupa furnizarea de petrol". Bugajski darama si "mitul" pe care Dinu Patriciu a incercat sa-l impuna, anume ca tranzactia pune bazele unui "Nabucco al petrolului": "Ar fi o alternativa la Rusia daca ar ocoli Rusia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici