Cine sunt elevii care au luat 10 la BAC şi ce vor face în viitor

Pentru că au luat bacalaureatul cu 10 anul acesta, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a invitat la Bucureşti pe cei aproape 70 de absolvenţi de liceu care au obţinut această performanţă în anul cu cele mai proaste rezultate din istoria acestui examen.

8 afișări
Imaginea articolului Cine sunt elevii care au luat 10 la BAC şi ce vor face în viitor

BAC (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Scopul organizării acestui eveniment a fost acela de a-i felicita public pe elevii de 10, a-i premia şi a le mijloci întâlnirea cu câteva personalităţi ale societăţii româneşti.

Astfel, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, se aflau joi, puţin după orele 17, cei mai buni absolvenţi de liceu din ţară, însoţiţi de părinţi emoţionaţi sau prieteni mândri, şi personalităţi precum Mihail Şora, primul ministru al Educaţiei de după 1989, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Doina Melinte sau Andreea Răducanu.

Invitaţi de ministrul Funeriu, amfitrionul acestei întâlniri, unii dintre oamenii importanţi prezenţi au luat cuvântul pentru a-i felicita şi chiar a le mulţumi elevilor pentru performanţa lor, pentru a le spune că este greu să fii premiant şi să rămâi aşa într-o lume în care repetenţii se descurcă bine, sau pentru a-i sfătui să plece. Unii dintre ei chiar asta vor face. Alţii însă vor rămâne.

Cum arată România elevilor de 10 la bacalaureat?

Indiferent că au decis să rămână sau să plece pentru a-şi continua studiile în străinătate, elevii de 10 vor o Românie fără corupţie, mai organizată, în care să existe mai multă toleranţă şi mai mult respect între oameni.

Îşi doresc o societate care să-l ajute pe individ să se dezvolte în domeniile de care se simte atras, şi în care oamenii să fie mai încrezători în capacitatea lor de a schimba lumea în care trăiesc.

Vor o ţară condusă de modele, care să ia cele mai bune decizii pentru ceilalţi, o ţară în care părinţii să fie conştienţi că investiţia cea mai importantă pe care o pot face este în educaţia copiilor lor. Şi, nu în ultimul rând, doresc o ţară în care să nu se mai încerce minimizarea şi batjocorirea oamenilor care învaţă, a elitei.

Citeşte mai multe despre elevii care au luat nota 10 la BAC pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici