Conflictele Ceauşescu – Gorbaciov şi schimbările din Europa

Ultimele trei luni ale anului 1989 au adus cele mai spectaculoase răsturnări de regimuri comuniste. În timp ce conducătorii celorlalte partide comuniste din Est erau înlăturaţi, prin orice mijloace, în România, Nicolae Ceauşescu îşi consolida poziţia în fruntea statului şi a partidului.

7 afișări
Imaginea articolului Conflictele Ceauşescu – Gorbaciov şi schimbările din Europa

Conflictele Ceauşescu – Gorbaciov şi schimbările din Europa

Pe 4 decembrie, la Moscova, Ceauşescu a încercat să-l înduplece pe Gorbaciov. Se întâlneau după ce un an întreg avuseseră conflicte dure în întâlnirile directe. Istoricul Alex Mihai Stoenescu descrie o astfel de întâlnire, care avusese loc cu numai cinci luni înainte de cea de la 4 decembrie. "Ultimul dialog, şi cel mai violent, a fost cel din vila lui Drăghici, din cartierul Primăverii. Era vara lui 1989. Seara, Ceauşescu l-a adus pe Gorbaciov şi au vorbit ei acolo, între patru ochi, şi erau să se ia la bătaie, să intre gărzile peste ei să îi despartă".

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici