Criza financiară îi bagă pe copii în centrele de plasament

Anul trecut, peste 100.000 de copii din judeţele Moldovei aveau cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Aproximativ 500 se aflau în centrele de plasament, potrivit unui studiu al UNICEF şi al Asociaţiei „Alternative Sociale“ Iaşi. Pentru acest an, reprezentanţii direcţiilor judeţene de protecţie socială se aşteaptă ca situaţia să se înrăutăţească. Şi nu ca urmare a faptului că părinţii vor continua să plece la muncă la străinătate, ci din cauza crizei economico-financiare.

4 afișări
Imaginea articolului Criza financiară îi bagă pe copii în centrele de plasament

Criza financiară îi bagă pe copii în centrele de plasament

În judeţul Iaşi, în primele două luni ale acestui an s-au înregistrat zeci de cereri prin care părinţii solicitau ca proprii copii să fie „cazaţi“ în centrele de plasament, invocând lipsa banilor cu care să le cumpere de-ale gurii. În judeţul Bacău, în ultimele trei săptămâni ale lunii ianuarie s-au înregistrat 140 de asemenea solicitări. Avalanşa de cereri este cu greu satisfăcută din cauza lipsei de locuri din centrele de plasament. Nici în celelalte zone ale ţării situaţia nu este mai roz. Tot din cauza sărăciei părinţilor, în Spitalul Matern Arad, în doar şapte zile au fost abandonaţi şapte copii.

 

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici