Curtea Constituţională instituie domnia avocaţilor

Sute de dosare penale vor fi, probabil, restituite procurorilor de către judecători. Acest al doilea val de restituiri – după seria celor care îi vizau pe foştii demnitari trimişi în judecată fără avizul prealabil de cercetare – se va datora unei decizii de ieri a Curţii Constituţionale. Instanţa constituţională a stabilit că prevederile Legii 356/2006 care îngrădeau dreptul avocatului de a participa la actele de urmărire penală efectuate de procurori sunt neconstituţionale.

1 afișare
Imaginea articolului Curtea Constituţională instituie domnia avocaţilor

Curtea Constituţională instituie domnia avocaţilor

Cu alte cuvinte, actele procedurale efectuate în dosare în baza acestei legi sunt lovite de nulitate, ca urmare a nerespectării dreptului la apărare. Urmarea imediată: restituirea la parchet a dosarelor aflate în faza de judecată, în care nu s-a respectat dreptul la apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici