Dinu Patriciu se judecă cu BNR pentru 5.000 de cocoşei

Miliardarul Dinu Patriciu se luptă în instanţă cu Banca Naţională a Ro­mâ­niei pentru 5.000 de cocoşei. Magnatul susţine că monedele de aur au fost confiscate de comunişti de la bunicul său şi că, până în prezent, nu a primit din partea statului român niciun fel de despăgubire. Potrivit specialiştilor, cocoşeii revendicaţi de Patriciu ar însuma peste 32 de kilograme de aur. Lupta pentru cocoşeii de aur a fost declanşată de Dan Costache Patriciu la sfârşitul anului trecut.

1 afișare
Imaginea articolului Dinu Patriciu se judecă cu BNR pentru 5.000 de cocoşei

Dinu Patriciu se judecă cu BNR pentru 5.000 de cocoşei

Pe 28 decembrie, multimiliardarul şi o rudă de-a sa, Monica Patriciu, s-au adresat instanţei de judecată cerând Băncii Naţionale restituirea a 5.000 de bucăţi de monede de aur. Potrivit cererii de chemare în judecată, cocoşeii cu pricina au fost confiscaţi de comunişti de la bunicul magnatului, Romulus Popescu. Reclamantul Patriciu susţine că, în perioada 1946-1947, ruda sa a fost arestată din motive politice, prilej cu care autorităţile comuniste i-au confiscat acestuia cinci mii de cocoşei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici