Emigrant cu de-a sila în Italia

Un băieţel român de 2 ani se află de patru luni într-un centru de plasament din Italia. Din luna mai, părinţii nu mai ştiu nimic de el. Deşi autorităţile române au trimis toate actele prin care demonstrează că familia poate avea grijă de copil, iar România şi Italia sunt semnatare ale Convenţiei ONU pentru drepturile copiilor şi membre UE, Graţian nu a fost repatriat.

1 afișare
Imaginea articolului Emigrant cu de-a sila în Italia

Emigrant cu de-a sila în Italia

25 MAI 2007. În faţa unui supermarket de lângă Tivoli o bătrână dă de mâncare unui copil de 2 ani. Apoi, puştiul ia o maşinuţă şi vrea să se joace pe stradă. Bunica îl trage pe trotuar şi copilul începe să plângă. După nici cinci minute apare Poliţia, iar femeia şi copilul sunt duşi la Poliţia din Roma. Graţian e luat de către o femeie cu armă la brâu, iar bunicii i se spune de către translator să stea liniştită că micuţul va fi dus direct la mama sa. Nici vorbă. Au trecut patru luni de demersuri disperate, făcute de familie către autorităţile române şi italiene pentru ca băiatul să fie repatriat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici