Alunecare de teren în Papua Noua Guinee, 670 de morţi şi 150 de case îngropate

  • Zonele afectate sunt situate în munţii Enga, în nordul insulei, în sud-vestul Pacificului.
  • Eforturile de salvare sunt dificile în regiunea afectată de războaie tribale.
  • Prăbuşirea a tăiat autostrada în două.
471 afișări
Imaginea articolului Alunecare de teren în Papua Noua Guinee, 670 de morţi şi 150 de case îngropate

Alunecare de teren în Papua Noua Guinee, 670 de morţi şi 150 de case îngropate

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi-a ridicat estimarea cu privire la numărul de decese cauzate de o alunecare uriaşă de teren în Papua Noua Guinee la peste 670.

Serhan Aktoprak, şeful misiunii Agenţiei ONU pentru Migraţie în insula insulară din Pacificul de Sud, a declarat că numărul de decese revizuit. s-a bazat pe calculele oficialilor din satul Yambali şi provincia Enga, potrivit cărora peste 150 de case au fost îngropate în alunecarea de teren de vineri.

Estimarea anterioară era de 60 de locuinţe. „Estimăm că peste 670 de oameni sunt în subteran în acest moment”, a declarat Aktoprak pentru The Associated Press.

În timp ce oficialii locali au estimat iniţial numărul deceselor de vineri la 100 sau mai mult, doar cinci cadavre au fost recuperate până acum. Între timp, salvatorii mută supravieţuitorii pe un teren mai sigur, în timp ce tone de pământ instabil şi lupte tribale, răspândite pe zonele muntoase ale ţării, ameninţau eforturile de ajutorare. Guvernul insulei din Pacificul de Sud ia în considerare dacă să solicite oficial mai mult sprijin internaţional.

„Lucrarea prin moloz este foarte periculoasă, iar pământul continuă să alunece”, a spus Aktoprak. Pe lângă autostrada blocată, convoaiele care transportau începând de sâmbătă alimente, apă şi alte bunuri de bază în satul devastat, la 60 de kilometri de capitala provinciei Wabag, s-au confruntat cu riscuri legate de luptele tribale din satul Tambitanis, în aproximativ jumătate din traseu. Soldaţii din Papua Noua Guinee au asigurat siguranţa convoaielor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici