Filmele româneşti fac bani din festivaluri

Goana după premii răsplăteşte filmele româneşti cu sute de mii de euro. O peliculă care a câştigat un premiu la un festival poate fi vândută cinematografelor cu cel puţin 50.000 de euro. Din vânzarea către televiziuni mai câştigă de la 70.000 până la 200.000 de euro, iar din DVD-uri, alte 50.000 de euro. "Hârtia va fi albastră", regizat de Radu Muntean, a obţinut 300.000 de euro numai din premii.

1 afișare
Imaginea articolului Filmele româneşti fac bani din festivaluri

Filmele româneşti fac bani din festivaluri

Chiar dacă nu reuşeşte să adune în sălile de cinema din România prea mult public, un film autohton supravieţuieşte din încasările substanţiale obţinute din premii. Prezenţa la un festival îi ridică veniturile cu 30-40%. De la Cannes, dar şi de la alte festivaluri de renume, regizorii români au învăţat o lecţie importantă, susţine criticul de film, Mihai Fulger: nu este suficient să faci filme bune, ci contează mult cum se vând aceste producţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici