Florian Pittiş

Nenorocirile se întâmplă, la fel ca şi minunile, pe neaşteptate. Florian Pittiş ne-a părăsit duminică. A lăsat în urmă o altfel de lume, mult sărăcită. Fără spiritul său viu, fără setea lui de viaţă, de cântec, de joc, lumea pare amorţită într-un anotimp tern, fără culoare şi lumină.

1 afișare
Imaginea articolului Florian Pittiş

Florian Pittiş

Existenţa unui mare artist parcă nu are început şi nici sfârşit. Moţu pare a fi fost prezent dintotdeauna printre noi. Ne-a colorat, într-un mod indefinibil, copilăria şi adolescenţa, ne-a învăluit mai ales tinereţea într-un veşmânt preţios. Cel al libertăţii de expresie, de gândire, al adevărului fiecăruia dintre noi. Am fost, cu ajutorul lui Florian Pittiş, racordaţi la o conştiinţă colectivă, am vibrat şi ne-am înălţat aripile sufletului acolo unde altfel nu am fi ajuns, poate, vreodată. Ne-am întristat şi ne-am bucurat, deopotrivă, i-am ascultat versurile, iar fiinţa noastră vibra o dată cu el.
Câteodată, timpul nu mai are răbdare. E greu de spus ce se petrece în sufletul cuiva care ştie că nu va mai avea decât câteva zile de trăit. Ar fi de fapt o impietate să încercăm măcar să ne imaginăm aşa ceva. La 2 august, Florian Pittiş ne-a lăsat, nouă tuturor, o scrisoare, prin care cerea să nu se difuzeze nici un fel de informaţii legate de starea lui de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici