Hidroelectrica asteapta de pe bursa 300 mil. euro

Cel mai mare producator de energie electrica din Romania, compania de stat Hidroelectrica, estimeaza ca va atrage, prin listarea din acest an, fonduri de pana la 300 mil. euro. “Vom lista in 2008 intre 5% si 10% din capitalul social, cel mai probabil va fi vorba despre 10%”, a declarat pentru Business Standard directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea. Suma pe care Hidroelectrica vrea sa o atraga de pe bursa ar fi cea mai mare de pana acum, depasind-o cu mult pe cea a transportatorului de gaze Transgaz, care a luat 65 mil. euro pentru un pachet de 10% din actiuni. Hidroelectrica a fost evaluata la finele anului trecut la 3,5 mld. euro, potrivit casei de investitii Capital Partners.

1 afișare
Imaginea articolului Hidroelectrica asteapta de pe bursa 300 mil. euro

Hidroelectrica asteapta de pe bursa 300 mil. euro

“Totul depinde de pretul la care compania se listeaza. Daca este un pret corect, se gasesc suficienti bani pentru oferta. Firmele de utilitati sunt cel mai bine pozitionate in aceste conditii de piata si gasesc mai usor bani. Pentru piata romaneasca, suma vizata de Hidroelectrica este semnificativa, dar eu cred ca acest tip de listari trebuia sa aiba loc cu mult timp in urma”, a declarat Florin Ilie, director piete de capital in cadrul ING Bank Romania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici