"Întâi l-au decorat cu ordinul Pobeda, apoi l-au forţat să abdice"

Oamenii care au trăit abdicarea Regelui Mihai I de pe tronul României au amintiri încă vii despre acel moment, pe care l-au perceput drept un eveniment şocant. Pentru cei mai mulţi dintre ei, abdicarea Majestăţii Sale nu a fost un act de trădare, ci un eveniment forţat de şantajul sovieticilor. Cei mai mulţi dintre ei spun că Regele Mihai I avea de ales între martiraj şi renunţarea la tron.

15 afișări
Imaginea articolului "Întâi l-au decorat cu ordinul Pobeda, apoi l-au forţat să abdice"

"Întâi l-au decorat cu ordinul Pobeda, apoi l-au forţat să abdice"

Doctorul Ioan Boilă este nepotul lui Iuliu Maniu şi a trecut, alături de fratele său, fostul senator PNŢCD Matei Boilă, prin temniţele comuniste. Pentru el, abdicarea Regelui Mihai I a fost un act provocat de presiunea sovieticilor. "Eu nu fac comentarii legate de persoane sau de opinii, însă nu pot să fiu de acord cu părerea domnului preşedinte, conform căruia abdicarea Regelui Mihai I ar fi fost un act de trădare. Atunci, noi ştiam două lucruri legate de acest subiect.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici