Păgubiţii taxei de primă înmatriculare dau statul în judecată

Şoferii nemulţumiţi că au plătit taxa de primă înmatriculare se mobilizează pentru a da în judecată statul român. Automobiliştii cer restituirea taxei auto, demersul lor fiind sprijinit de Automobil Clubului Român (ACR), care oferă gratuit consultanţă juridică în această problemă. "Este efectul perceperii unei taxe nelegale. Oamenii sunt nemulţumiţi, îşi vor banii înapoi iar noi îi ajutăm", spune preşedintele departamentului de Asistenţă Juridică a ACR, Horaţiu Mărgoi, precizând că, la nivel de ţară, este vorba de mii de cereri pentru returnarea banilor.

1 afișare
Imaginea articolului Păgubiţii taxei de primă înmatriculare dau statul în judecată

Păgubiţii taxei de primă înmatriculare dau statul în judecată

Păgubiţii taxei şi reprezenzanţii mai multor filiale ACR din ţară s-au întâlnit ieri, în Bucureşti. Şoferii consideră că taxa de primă înmatriculare este ilegală şi vor să dea statul în judecată, în speranţa că li se va da dreptate. Horaţiu Mărgoi spune că taxa va fi recuperată, fie cu ajutorul instanţelor din România, fie cu ajutorul celor europene, cu atât mai mult cu cât precedentul s-a creat deja prin câştigarea unui proces intentat Ministerului de Finanţe de către doi cotizanţi din ţară la taxa de primă înmatriculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici