Patriciu a încasat pe Rompetrol de trei ori mai mult decât a luat România pe Petrom

Dinu Patriciu, preşedintele şi proprietarul grupului Rompetrol, înregistrat în Olanda, a vândut 75% din acţiunile pe care le deţinea către KazMunaiGaz, compania petrolieră de stat din Kazahstan. Rompetrol Holding va păstra 25% din acţiunile grupului Rompetrol, iar conform contractului Patriciu va rămâne preşedinte şi director general. Deşi nu a făcut public preţul tranzacţiei, Dinu Patriciu a ţinut să precizeze că grupul Rompetrol a fost evaluat la 3,616 miliarde de dolari.

1 afișare
Imaginea articolului Patriciu a încasat pe Rompetrol de trei ori mai mult decât a luat România pe Petrom

Patriciu a încasat pe Rompetrol de trei ori mai mult decât a luat România pe Petrom

Un calcul simpul arată că omul de afaceri a încasat 2,71 miliarde de dolari (aproape două miliarde euro). Cifră care depăşeşte cu mult suma încasată de statul român la vânzarea celei mai mari firme petroliere din România, Petrom. De altfel, vânzarea Petrom se află pe locul IV în clasamentul celor mai profitabile tranzacţii din România, după BCR, Rompetrol şi Mobifon. Din vânzarea Petrom, statul român a încasat doar 669 milioane de euro, restul până la 1,5 miliarde euro( preţul tranzacţiei) fiind înregistrat ca majorare de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici