Patriciu fortat sa vinda

Ar mai fi de spus ca ultima companie româneasca este acum in mina rusilor. Pentru ca Rompetrol a decis sa vinda 75% din actiunile proprii companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, tranzactie evaluata la 3,6 miliarde de dolari. Si asta este doar ce se vede. Pentru ca acest stat fost sovietic este teritoriul unde Rusia si Statele Unite exploateaza in comun si in "deplina intelegere" petrolul kazah. Pentru ca este atit de mult titei in aceasta tara incit diferendele nu-si au rostul. Diferende care, din pacate, au dictat istoria ultimei jumatati de secol.

1 afișare
Imaginea articolului Patriciu fortat sa vinda

Patriciu fortat sa vinda

De fapt, marea majoritate a conflictelor mai ales din Orientul Mijlociu, au avut una si aceeasi miza: petrolul. In special ultimul razboi, cel din Irak. Adevarul este ca pentru marile companii petroliere occidentale si in special pentru cele din Statele Unite razboiul din Irak a fost "mana cereasca". Si asta pentru ca zacamintele de petrol de pe glob sint tot mai sarace si tot mai putine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici