Primarii din ţară dau o lecţie dură Capitalei

În timp ce edilul Bucureştiului, Adriean Videanu, a lăsat pe altă dată proiectul „Teren pentru ANL" cu care s-a lăudat recent, primarii din oraşele cu bugete mai mici rezolvă problema caselor cu chirie pentru tineri . Cum au reuşit? În primul rând le-a păsat, apoi au găsit şi alte soluţii decât asocierea cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Primarii din Deva şi Cluj-Napoca au încheiat parteneriate public-privat, rezolvând astfel mare parte din solicitările pentru locuinţe destinate tinerilor.

1 afișare
Imaginea articolului Primarii din ţară dau o lecţie dură Capitalei

Primarii din ţară dau o lecţie dură Capitalei

De pildă, municipalitatea din Deva, judeţul Hunedoara, în patru ani a ridicat 1.000 de locuinţe din bani de la bugetul local şi din credite contractate de către primărie. În tot acest timp, bucureştenii au primit scuze legate de lipsa terenurilor sau a fondurilor pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte. Mersul greoi al proiectelor de locuinţe construite prin ANL au determinat autorităţile din Deva să găsească alternative pentru soluţionarea solicitărilor pentru locuinţe. Astfel, Consiliul local a decis să ridice 1.700 de locuinţe cu bani din bugetul local şi credite contractate de către municipalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici