PSD aruncă bani la popor cu mâna liberalilor

Presiunea PSD asupra PNL, mani­festată prin adoptarea unor măsuri sociale populiste, cu suport financiar îndoielnic, poate conduce România către declanşarea procedurii de deficit excesiv de către Comisia Europeană. Gândul a intrat în posesia unui docu­ment care şochează, mai ales dacă este pus cap la cap cu lista celor 12 pro­puneri legislative PSD cu caracter social adoptate sau în curs de adoptare. Documentul este o notă internă a Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), în care se spune, negru pe alb, că, „Ministerul Finanţelor Publice nu mai poate face faţă numeroaselor ini­ţiative legislative ale Parlamentului cu impact financiar major asupra deficitului bugetar”.

1 afișare
Imaginea articolului PSD aruncă bani la popor cu mâna liberalilor

PSD aruncă bani la popor cu mâna liberalilor

În document sunt pomenite 5 proiecte care erau în diverse faze de adoptare şi care, implementate, ar presupune cheltuieli însumate de circa 10 miliarde de lei noi, respectiv un deficit cumulat de aproximativ 3% din PIB. Asta, în condiţiile în care 3% deficit total este pragul peste care s-ar declanşa procedura de deficit excesiv, iar nota MEF mai avertizează că deficitul este îngroşat cu 0,9% de reducerea încasărilor din TVA şi de majorările salariale din sectorul bugetar, care nu fuseseră incluse în bugetul pe anul în curs.

Click here to find out more!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici