Raportul FMI, tradus în bani: România sărăceşte cu 11 miliarde de euro

Fondul Monetar Internaţional vede un an dezastruos pentru România, cu o scădere economică de 4% şi deficit bugetar de 4,7%. Ce înseamnă însă în bani o creştere negativă de 4%? Anul trecut, PIB-ul României a fost de 504 miliarde de lei, iar bugetul pe acest an, construit pe o creştere de 2,5%, ia în calcul un PIB de 579 de miliarde.

6 afișări
Imaginea articolului Raportul FMI, tradus în bani: România sărăceşte cu 11 miliarde de euro

Raportul FMI, tradus în bani: România sărăceşte cu 11 miliarde de euro

La o scădere de 4%, PIB-ul se va contracta până la 533 de miliarde, adică România va produce, în acest an, cu 46 de miliarde de lei mai puţin, adică 11,5 miliarde de euro.Bugetul pe acest an presupune cheltuieli angajate de circa 200 de miliarde de lei, adică 34,5% din PIB, cu un deficit de 2%. Ţinta de 2%, la care iniţial Guvernul nu voia să renuţe cu nici un chip (“dacă scad veniturile, vor scădea şi cheltuielile” spune ministrul Pogea, nu mai târziu de luna trecută) a fost ulterior crescută, “pe surse” până la 3,5%, nivel avut în vedere la rectificarea bugetară care e musai să fie făcută.

 

Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici