Războiul crucilor

Trecerea la cele veşnice a ÎPF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, declanşează în aceste momente un război, deocamdată încă surd, în culise, privitor la succesiunea scaunului patriarhal şi a drumului pe care îl va urma Ortodoxia românească. Vom continua să fim fideli dialogului ecumenic, să ne apropiem de Vatican, în ciuda ultimelor atitudini ale cardinalului Ratzinger, sau vom încerca să navigăm între Vatican şi Biserica Ortodoxă Rusă? Divergenţele pe care le avem cu Patriarhul Alexei al II-lea, în privinţa Mitropoliei Basarabiei vizavi de Mitropolia Moldovei nu ne dau dreptul să sperăm că vom fi mai mult decât nişte fraţi întru credinţă.

1 afișare
Imaginea articolului Războiul crucilor

Războiul crucilor

Răspunsul la întrebarea care ne frământă, totuşi, în aceste clipe de adâncă durere, se dovedeşte a nu fi dintre cele mai uşoare pentru capii BOR şi credem că el va putea fi intuit în clipa în care vom afla numele noului Patriarh al Ortodoxiei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici