Aeroporturile din Dubai ar putea avea un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători

  • Aeroporturile din Dubai ar putea înregistra un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători.
  • Creşterea ar putea fi şi mai mare în 2027 atunci când se estimează că numărul va ajunge la 100 de milioane de călători.
Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile din Dubai ar putea avea un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători

Aeroporturile din Dubai ar putea avea un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători

Aeroportul Internaţional Dubai a înregistrat anul acesta cel mai aglomerat trimestru din istorie, având peste 23 de milioane de pasageri, potrivit CNBC. Creşterea este de 8,4% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a transmis compania Dubai Airports prin intermediul unui comunicat.

Dubai Airports este proprietarul Aeroportului Internaţional Dubai (DXB) şi al Aeroportului Internaţional Al Maktoum (DWC). Şeful Dubai Airports este optimist şi se aşteaptă ca traficul de pasageri să bată un record în acest an şi să depăşească 100 de milioane până în 2027. Până la finalul anului 2024, s-ar putea ajunge la 91 de milioane de pasageri.

În aprilie, guvernul Dubaiului a aprobat un plan de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri pe Aeroportul Internaţional Al Maktoum. Acest lucru îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai în ceea ce priveşte dimensiunea, dar şi cel mai mare din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici