Unirea şi Dezbinarea

Preşedintele Traian Băsescu, Patriarhul Daniel, premierul Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al statului Ion Iliescu, liderul PSD Mircea Geoană, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, miniştri şi numeroşi alţi politicieni au participat, ieri, la Iaşi, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române. Manifestările au început la ora 11.00, în centrul Iaşiului, cu o paradă militară, un scurt ceremonial religios, o depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmată de discursuri ale politicienilor prezenţi. De asemenea, Muzeul Unirii şi-a redeschis porţile tot ieri, după lucrări de restaurare care au durat zece ani. Muzeul Unirii a fost construit în urmă cu 200 de ani, în stil neoclasic moldovenesc, fiind reşedinţa domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar şi a regelui Ferdinand.

1 afișare
Traian Băsescu nu a mai avut parte de o primire triumfătoare la Iaşi, fiind primit de mulţimea din Piaţa centrală cu fluierături. Oamenii l-au huiduit pe preşedinte atunci când acesta a încercat să-şi înceapă discursul de la această manifestare. Surprins de reacţia mulţimii, Băsescu i-a acuzat pe manifestanţi că încearcă să politizeze evenimentul. "Politizaţi o sărbătoare a moldovenilor!", le-a spus preşedintele celor din Piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici