Vinovăţia trebuie dovedită!

Noul Cod de procedură penală (Cpp) propus de Ministerul Justiţiei introduce instituţii noi, respectiv judecătorul de libertăţi şi judecătorul de cameră preliminară, a declarat într-o conferinţă de presă, ministrul Tudor Chiuariu. Judecătorul de libertăţi va fi responsabil cu luarea tuturor măsurilor ce afectează drepturile şi libertăţile individuale cum ar fi arestare, interdicţii, supraveghere tehnică, percheziţii sau măsuri asiguratorii, în timp ce judecătorul de cameră preliminară va fi responsabil de verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriului.

1 afișare
Imaginea articolului Vinovăţia trebuie dovedită!

Vinovăţia trebuie dovedită!

Noul Cpp elimină posibilitatea extinderii urmăririi penale în cadrul unui proces penal, întrucât aceasta produce soluţionarea cu întârziere a cauzei cu care a fost sesizată instanţa. Pentru noile fapte descoperite în timpul judecării procesului, vor avea loc proceduri distincte de urmărire penală, pentru a nu se ajunge "la întârzierea sau diluarea cauzei iniţiale deduse judecăţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici