Vosganian: Veniturile bugetare s-au decuplat de la cresterea economica; firmele acum prefera sa se indatoreze la stat

Corelatia dintre cresterea economica si incasarea veniturilor bugetare s-a rupt incepand cu luna octombrie, deficitul bugetar apropiindu-se la sfarsitul lunii noiembrie de limita de 3% din PIB, dublu fata de luna anterioara, insa nu se poate vorbi de un scenariu de aterizare dura a economiei evocat de analistii straini, sustine ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian.

2 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Veniturile bugetare s-au decuplat de la cresterea economica; firmele acum prefera sa se indatoreze la stat

Vosganian: Veniturile bugetare s-au decuplat de la cresterea economica; firmele acum prefera sa se indatoreze la stat

Veniturile au scazut in octombrie si noiembrie cu circa 5 mld. lei (1,5 mld. euro), reprezentand aproape 1% din PIB. In octombrie, bugetul a incasat mai putin cu circa 1,5 mld. lei (400 mil. euro) fata de nivelul estimat, iar in noiembrie companiile au platit cu aproape 3,5 mld. lei (900 mil. euro) mai putin la Fisc fata de estimat.

 

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici