10 minute de soare pe zi „pot contribui la reducerea riscului de infecţie cu coronavirus”, potrivit experţilor

  • Nivelul scăzut de vitamina D din organism poate face oamenii mai vulnerabili în faţa COVID-19, potrivit, unui cercetător de la Institutul medical Berghfer, din Brisbane.
  • Expertul spune că 10 minute de soare pe zi pot contribui la reducerea riscului de infecţie cu noul coronavirus.
1587 afișări
Imaginea articolului 10 minute de soare pe zi „pot contribui la reducerea riscului de infecţie cu coronavirus”, potrivit experţilor

10 minute de soare pe zi „pot contribui la reducerea riscului de infecţie cu coronavirus”, potrivit experţilor

„Acum mai mult ca oricând nu este momentul să avem deficienţă de vitamina D”, a declarat medicul Rachel Neale, potrivit The Mirror.

„Ar avea sens ca o persoană cu deficienţă de vitamina D să aibă un risc mai mare de a dezvolta simptomele bolii Covid-19 şi acestea să fie şi mai puternice. Acest lucru se întâmplă pentru că vitamina D are efecte importante asupra sistemului imunitar”, a spus cercetătorul.

Pacienţii cu deficit de vitamina D au şanse de a fi bolnavi mai mult timp, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Vitamina D este produsă natural de organismul uman ca răspuns al razelor soarelui şi, de asemenea, poate fi găsită în diverse alimente, precum în gălbenuşul ouălor, carne roşie şi ulei de peşte.

Potrivit medicului, doar 10 minute de soare pe zi pot fi de ajuns pentru ca o persoană să primească doza zilnic de vitamina D.

De asemenea, sistemul public de sănătate britanic, NHS, sfătuieşte oamenii să se gândească să ia suplimente de vitamina D pentru a-şi menţine oasele şi muşchii sănătoşi.

Chiar dacă mulţi experţi au informat despre importanţa vitaminei D în organism pentru lupta împotriva coronavirusului, momentan nu există un studiu care să evidenţieze clar această legătură.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici